Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyűjtjük és rendszerezzük.


Kutatási eredmények

 

Tartalom:

 

Építési anyagok építésökológiai és építésbiológiai értékelése

Készült
a Magyar Környezetgazdasági Központ megbízásából, a Tisztább Építési Anyagok Munkacsoport együttműködésével, a Független Ökológia Központban, az "Építési anyagok termékdíja" kutatás keretében.

Résztvevők
Szakértői kutatás témavezetője: Medgyasszay Péter
Szakértők: dr. Lányi Erzsébet, Novák Ágnes, Tiderenczl Gábor

2000. október - november

 

Épület szerkezetek építésökológiai és építésbiológiai értékelése

Készült
a Környezetvédelmi Minisztérium megbízásából, a Tisztább Építési Anyagok Munkacsoport együttműködésével, a Független Ökológia Központban, a "Tisztább építési anyagokat Magyarországon!" kutatás keretében.

Résztvevők
Kutatás projektvezetője: Medgyasszay Péter
A kutatócsoport tagjai: Cserveny Ferenc, Dr. Józsa Zsuzsanna, Dr. Lányi Erzsébet, Medgyasszay Péter, Novák Ágnes, Tiderenczl Gábor

2001. január - június

 

Családi házak építésökológiai értékelése és gazdaságossága

Készült
a Környezetvédelmi Minisztérium megbízásából, a Tisztább Építési Anyagok Munkacsoport együttműködésével, a Független Ökológia Központban, a "Ma használatos és környezetkímélőbb, újonnan épülő lakóház típusok teljes életciklus alatti energia- és költségigénye, a környezetkímélőbb háztípusok piaci lehetőségei" tárgyában.

Résztvevők
Kutatásvezető: Medgyasszay Péter
Kutatók: Jároli József, Medgyasszay Péter, Szécsi Ilona
Szakértőként, konzulensként közreműködtek: Bosco Büeler (Genossenschaft Information BauBiologie - Svájc), Konta Gábor, Molnár László (Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem), Szikra Csaba (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Dr. Zöld András (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

2001. szeptember - 2002. május