Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyüjtjük és rendszerezzük.Lapostetők - osztályozásÁltalános megfontolások szerint (természetes anyagok használata, a szerkezetek tartóssága, nyári hővédelem, belső komfort, újrahasznosítás stb.) a lapostetőket a lakóházak építésénél lehetőleg kerülni kell. Ha mégis arra van szükség, hogy lapostetőt tervezzünk, akkor előnyben kell részesíteni a környezetre kevésbé káros megoldásokat, vagyis a zöldtetőket és a terasztetőket. Ha lapostetőt tervezünk, nagyon körültekintően kell eljárni a hőszigetelés, a vízszigetelés és annak részletei tekintetében. Például előnyben kell részesíteni a külső vízelvezetést, mert kevesebb a meghibásodási lehetőség, és megoldható a csapadékvíz gyűjtése és felhasználása is.
A szerkezetek beépített energiatartalma és a többi jellemző kérdésében érdemes visszanézni a Födémszerkezetek, és a Hőszigetelések táblázatokat.

További részletek: legfrissebb kutatási eredmények a hazai anyagok, szerkezetek és épületek építésbiológiai értékelésétől


Zöldtető, terasztető
Egyéb lapostetők