Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyüjtjük és rendszerezzük.Télikertek - osztályozás


A télikertek tervezése elsősorban az épület energiamérlege szempontjából jelentős, de az épület megjelenése és használhatósága szempontjából is nagyon fontos. A jól kialakított télikertek az épületek hőveszteségének csökkentése mellett az év hosszú időszakában használható teret is jelentenek. El kell kerülni azonban az olyan megoldást, melynek során a télikert fűtésére volna igény. Ebben az esetben ugyanis az energiaveszteségek csökkentése helyett az energiafelhasználást növeljük. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy a környezet védelme, az anyagtakarékosság, a megfelelő hőszigetelő képesség elve mellett a tartósság is érvényesüljön.

Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy az egyes anyagok használata esetén mennyi a beépített energia mennyisége, illetve, hogy az anyagok gyártása és használata milyen hatással van a környezetre.

- Fa anyagú- Aluminium anyagú
- Acél anyagú
- Műanyag anyagú
- Trópusi fa anyagú