Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyüjtjük és rendszerezzük.Térburkolatok - osztályozás


A külső térburkolatok esetében általánosan elmondható, hogy a szilárd burkolatokat visza kell szorítani, illetve előnyben kell részesíteni a lélegző és vízáteresztő vagy páraáteresztő burkolatokat.
A szilárd burkolatok (főleg a beton és aszfalt burkolatok esetében) az épület körül csak kevés helyen hasznosak (pl. a kis szélességű épület körüli járda, vagy a minimális méretűre csökkentett, gépkocsik számára tervezett burkolt felületek esetén). Sok esetben azt látjuk, hogy régebbi épületek esetén is, a környező szilárd burkolat növelése után az épületek és a növényzet állapota néhány év elteltével romlani kezd.
Ahol lehetséges, használjunk félkemény burkolatokat (pl. faháncs szórást gyalogutaknál) vagy kőzúzalékot, mert ezek lehetővé teszik a talaj szellőzését, és nem csökkentik a terület vízgyűjtő és megtartó képességét. Sokszor azonban a tömör, jól nyírt gyepfelület is megfelel. A rendelkezésre álló területen csökkentsük a szilárd burkolat arányát a lehető legkisebbre.

- Fa anyagú
- Tégla
Újrahasznosított anyagú
Beton
- Aszfalt