KÖRKÉP: Állami források


Vissza az összesítőre

   Azonosító megnevezés:
LEP-2003-LA-2 :: Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítése, felújítása
   Rövid összefoglaló:
A támogatás célja az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos felújítása, illetve ezen lakóépületek gépészeti rendszereinek, berendezéseinek korszerűsítése, felújítása. A pályázat szempontjából iparosított technológiával épült lakóépületeknek tekintendő a panel, a blokk, az alagútzsalu, az öntött, a vasbeton vázas és egyéb iparosított technológiával épült lakóépület.
   Elérhetőség:
A pályázat magyar nyelven, kizárólag a pályázati formanyomtatványokon nyújtható be. A pályázatot 6 példányban (1 eredeti és 5 másolat), zárt borítékban, ajánlott küldeményként a következő címre kell beküldeni: Belügyminisztérium Lakáspályázatok, 1539 Budapest, Pf. 604. Rb. 2. A pályázónak a pályázat benyújtásakor pályázatonként egyszeri, 20 000 Ft összegű pályázati díjat kell fizetni.
   Pályázat célja:
Támogatás igényelhető az iparosított technológiával épített lakóépületek energiatakarékos felújítása során elvégezhető munkálatokra:
 • Utólagos hőszigetelési feladatok:
 • Épületgépészeti rendszerek felújítése, korszerűsítése:
 •    Támogatás mértéke:
  Az állami támogatás az iparosított technológiával épült lakóépületek felújításának bekerülési költségéhez való hozzájárulás vissza nem térítendő támogatás formájában. A támogatást a pályázó önkormányzatokon keresztül bonyolítja a Belügyminisztérium.
  Az igényelt állami támogatás mértéke a beruházási érték maximum 1/3-a, de lakásonként legfeljebb 400 000 Ft lehet.
     Teljes elosztható keret:
  A támogatási keret kimerülése esetén a Belügyminisztérium hirdetményt tesz közzé, és a pályázatok befogadását leállítja.
     Támogatottak köre:
  A pályázat során csak azok a települési önkormányzatok - beleértve a fővárosi önkormányzatot és a fővárosi kerületeket is - nyerhetnek el állami támogatást, amelyek maguk is pályázat útján működtetett támogatási rendszert hoznak létre - rendeleti úton - a közigazgatási határaikon belül elhelyezkedő, iparosított technológiával épült társasházak, lakásszövetkezeti épületek, illetve önkormányzati bérházak energiatakarékos felújításának elősegítésére.
     Határidő:
  A pályázatok befogadása folyamatos, benyújtási határidő: 2003. október 31. A támogatási keret kimerülése esetén a Belügyminisztérium hirdetményt tesz közzé, és a pályázatok befogadását leállítja.
     Adatszolgáltató:
  www.pafi.hu
     Adatszolgáltatás időpontja
  2003.10.13.
     Adatgyűjtő:
  Jároli József

  Vissza az összesítőre