Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyűjtjük és rendszerezzük.

Vissza


Kerti tavak, természetes tófürdő, víztározó medencék SICOFOL lágy PVC fóliával

Erre a termékre a KÖRKÉP követkető oldalán van hivatkozás:
../vizgazd/3-3-2-4-2-4-1-0-.html
 

Alkalmazási leírás Kisebb tavak készítéséhez a készen kapható 3×3 m-es illetve 3×5 m-es SICOFOL 0,5 mm-es lepel ajánlott. Nagyobb tavaknál az 1 és az 1,5 mm-es fólia helyszíni vagy üzemben történő végtelenítéssel előállított lepel ajánlott.
Szerelési leírás 1. Tó kiásása, közepe legyen 80-120 cm-nél mélyebb, hogy a fagyhatár alatti részben a halak illetve vizinövények, -állatok áttelelhessenek.
2. Mederben homokágy kialakítása, vagy geotextília lefektetése.
3. Fólialepel ráhelyezése az alátett rétegre, széleinek leterhelése fűtéglával, vagy kaviccsal, szegélynövények elhelyzése.
4. Tó aljára 10 cm tőzeges föld, vagy gyöngykavics terítés, a növényeknek készített mélyedésekbe 25 cm-es talajréteg kerül.
5. Gyenge vízsugárral a tó feltöltése, a fólia kiegyengetésével.
Jellemző műszaki paraméterek 100 m2-nél nagyobb tavak fürdésre is alkalmasak egy mélyebb rész és egy sekély szegélyező rész kialakításával, ami az öntisztulást segíti. A tavak fekete színük miatt optikailag mélyebbnek tűnnek és a fényigényes algák szaporodását is gátolják. A tavak, ha a biológiai egyensúly beállt (az első hónapokban) nem igényelnek különösebb gondoskodást. Kora tavasszal kell csak megtisztítani a lomb és növénymaradványoktól. Olyan növények, amik gyorsan terjednek l kell különíteni kosárkákba. A SICOFOL lágy PVC szigetelő fólia termoplasztikus, korróziótalaj, és fagyálló műanyagfólia 15 N/mm2 szakítószilárdsággal és 200%-os szakadási nyúlással, forrólevegős hegesztéssel folytonosítható. Újrahasznosított lágy PVC - hulladékból készült (döntően kábelhulladék szigeteléséből).
Meglévő minősítés A fóliára ÉMI Építőipari Alkalmassági Bizonyítvány Minőségi Tanusítvány gyökérállóságról
Referencia Dísztó szigetelése SICOFOL 1,2 mm-es fóliával 3000 m2.


Németországi dísztó Sicofol fóliávalÁr kb. 1300 Ft/m2-től
Gyártó REMATER Kft.
 
Cím: Magyarország, Gomba 1.
2217, I. külterület,
Gomba u. 1.
Telefon: 29/433-897, 30/9645-682
Fax: 1/290-05-28
Email: sicofol@axelero.hu

Ismertetés:
Lágy PVC - hulladék gyűjtése, újrahasznosítása, PVC-fóliagyártás, "fekvőrendőrök" gyártása, természetes tófürdők tervezése, kivitelezése, mélyépítési szigetelés.

Ajánlott kivitelező REMATER Kft.
A további információk az előző cellákban...
Adatszolgáltatás Kilián Árpád ügyvezető igazgató a REMATER kft-nél.
1998.06.07.
Adatgyűjtő Jároli József

Az oldallal kapcsolatos észrevételek: ******


KÖRKÉP: www.foek.hu/korkep/ Független Ökológiai Központ