Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyűjtjük és rendszerezzük.

Vissza


Vattenteknik automatikus aktivszenes vízszűrők

Erre a termékre nincs hivatkotás Körkép egyik oldalán sem???

 

Bemutatás
Alkalmazási leírás Az aktívszenes szűrő a víz ízének és színének javítására, valamint a fertőtlenítésre használt klórfölösleg eltávolítására használható.
Szerelési leírás A szűrő a vízvezetékrendszer bármely pontjába beépíthető, feltéve, hogy a víz áramlási sebessége nem haladja meg a táblázatban megadott értéket és a víz nyomása 3-8 bar között van.
Jellemző műszaki paraméterek Működés: szűréskor a víz igen nagy porozitású szemcsés aktív szén tölteten halad keresztül, miközben az aktív szén felületén adszorbeálódnak a szín és szagokozó szerves anyagok, huminsavak és a fertőtlenítésből származó klórfölösleg. 1 cm3 aktív szén teljes adszorpciós felülete kb. 1000 m2. Az időzítő órán előre beállítható időpontban a szűrő automatikusan visszamosat, melynek során a szűrőtöltet fellazul, és a töltetlen összegyűlt mechanikai szennyeződés a visszamosó vízzel együtt a csatornába távozik.A visszamosás után a szűrő automatikusan visszaáll szűrési üzemmódba. Az aktív széd adszorpciós képessége a szűrt víz mennyiségével, illetve a nyers vízben lévő szerves és klórvegyületek mennyiségével arányosan, folyamatosancsökken, és egy idő után a töltet teljesen elveszíti adszorpciós képességét, azaz kimerül. Ekkor az aktív szén töltet egy részét vagy egészét ki kell cserélni. Általában az aktív szén töltet kimerülésének mértéke 0,5-5 g aktív szén/m3 szűrt víz, bár magasabb szervesanyag-tartalmú vizek esetén a kimerülés gyorsabb is lehet.
Meglévő minősítés VITUKI, ÁNTSZ, OVF, ÁEEF
Referencia Számos hazai magán illetve közintézményben.
Ár 10 000 Ft - 200 000 Ft
Gyártó VATTENTEKNIK / Svédország
 
Cím: Svédország, Malmö
Forgalmazó VATTENTEKNIK Hungary Ipari és Ivóvízkezelő Svéd-Magyar Kft.
 
Cím: Magyarország, Pécs
7622, Finn u. 1/1.
:: Postacím: 7614 Pécs, pf. 41.
Telefon: 72/251-833
Fax: 72/252-235

Ismertetés:
A Malmö-i (Svédország) központú cég magyarországi képviselete, több mint 6 évtizede foglalkozik ivó-ipari és laboratóriumi víztisztító berendezések, technológiák tervezésével, gyártásával és kivitelezésével.

Adatszolgáltatás Máté Ferenc
1998.08.26.
Adatgyűjtő Illyés Henriett

Az oldallal kapcsolatos észrevételek: ******


KÖRKÉP: www.foek.hu/korkep/ Független Ökológiai Központ