Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyűjtjük és rendszerezzük.

Vissza


Mapei Ultra/Bond ECO Melegburkolati termékek

Erre a termékre a KÖRKÉP követkető oldalán van hivatkozás:
../epanyag/5-18-0-.html
 

Bemutatás ULTRA/BOND ECO 185
Rendkívül alacsony emissziójú, diszperziós ragasztóanyag nagy kezdeti tapadással minden textilburkolathoz.
ULTRA/BOND ECO 350
Rendkívül alacsony emissziójú, univerzális, diszperziós ragasztóanyag hosszabb nyitott idővel PVC- és CV-burkolatokhoz, vékonyrétegű gumiburkolatokhoz.
ULTRA/BOND ECO 540
Rendkívül alacsony emissziójú, diszperziós ragasztóanyag nagy kezdeti tapadással linóleum- és megfelelő parafaburkolatokhoz.
ULTRA/BOND ECO FIX
Rendkívül alacsony emissziójú, diszperziós fixáló textil- és CV-burkolatok rögzítésére valamint modul szőnyeg csúszásgátlására.
ULTRA/BOND ECO PRIM R
Rendkívül alacsony emissziójú, neoprénes diszperziós alapozó nedvszívó és nem nedvszívó aljzatokra.
ULTRA/BOND ECO V4 VEZETŐKÉPES
Világos színű, rendkívül alacsony emissziójú, vezetőképes, diszperziós ragasztóanyag PVC- és vékonyrétegű gumiburkolatokhoz.
ULTRA/BOND ECO V4SP
Rendkívül alacsony emissziójú, univerzális, diszperziós ragasztóanyag PVC- és CV-burkolatokhoz, valamint max. 4 mm vastagságú, normál igénybevételnek kitett gumiburkolatokhoz tekercses vagy lapformátumban.
Alkalmazási leírás eltér-e a normál termékektől az alkalmazása?
Jellemző műszaki paraméterek Az építőiparban 1960 óta folyamatosan nő a szerves vegyületek felhasználása. Ezeket a vegyületeket megtalálhatjuk mind a cement- és más építőanyag-tartalmú termékekben, ahol a teljesítmény és a bedolgozhatóság javítását szolgálják, mind a cementkötésű termékeken, ahol a tömítő-, vízszigetelő-anyagokban, védőfestékekben, ragasztókban vagy szilárdságjavító anyagokban alkalmazzák őket.
A leggyakrabban használt vegyületek között elsősorban különféle polimereket és ko-polimereket (poli-akrilátokat, polivinil észtereket, polisztirol-butadiént, poliuretánt, epoxyt, szilikont, polikloroprént, stb.), valamint alacsony molekulasúlyú anyagokat, például oldószereket és biocideket találunk.
E termékek használatánál a legnagyobb gond lehetséges szervesanyag-kibocsátásuk, amely – olykor jelentős mértékben – hozzájárulhat a beltéri légszennyezéshez.
Az Ultra/Bond ECO termékek receptúrájához a Mapei olyan kötőanyagokat választott, amelyek nagyon alacsony szabad monomer- vagy illékonyoligomer-tartalmú diszperziós szintetikus gyanták.
Az alkalmazott polimerek nem tartalmazhattak ismert rákkeltő, mutációt vagy magzati károsodást okozó anyagot, és nem hagyhattak hátra 0,1%-nál több szabad monomert.
Az oldószerek mint hígítóanyagok kiküszöbölésével és vízzel való helyettesítésével, a különféle összetevők (víz, ásványi töltőanyagok, képlékenyítő olajak stb.) összeférhetőségének elősegítése érdekében képlékenyítő vagy diszpergáló adalékszerek, valamint biocidek és tartósítószerek használata is szükségessé vált.
Bár ezek az anyagok igen kis mennyiségben vannak jelen, potenciális emissziójuk miatt ezeket is a legnagyobb gondossággal kellett kiválasztani
Ami a képlékenyítőket és a rugalmasságot adó vegyületeket illeti, a Mapei nagy molekulasúlyú és alacsony páranyomású olajokat és gyantákat választott.
Az így előállított termékek hosszú távon is nagyon alacsony illékonyszervesanyag-kibocsátásúak.
Honlap http://www.mapei.hu
Meglévő minősítés Ez a termékcsalád
„alacsony összes illékonyszervesanyag-tartalmú”
minősítést kapott mind az Amerikai Szőnyeg és Szőnyegpadló Intézettől (American Carpet and Rug Institute – CRI) az EPA – Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökség (U.S. Environmental Protection Agency) tesztmódszerével történt vizsgálat, mind a német TFI – Szőnyegkutató Intézet (Teppich Forschungsinstitut) GuT – Környezetbarát Szőnyegpadló Közösség (Gemeinschaft umweltfereundlicher Teppichböden) módszerével történt vizsgálat alapján.
Referencia Mo.-n mekkora mennyiséget adtak el, illetve a világban (kb.)
Ár mennyivel drágább a hagyományos termékeknél?
Gyártó MAPEI
 
Cím: Magyarország, Pest megye, Budaörs
2040, Sport u.2
Telefon: (23)-501-667
Fax: (23)-501-670
Email: mapei@mapei.hu
Honlap: http://www.mapei.hu

Ismertetés:
Az 1937-ben Milánóban alapított MAPEI ma valamennyi típusú padló- és falburkolat fektetéséhez használatos ragasztóanyagok és kiegészítő termékek legnagyobb gyártója.
A vállalat szintén specialistája a betonjavító anyagoknak és adalékszereknek, valamint a történelmi épületek restaurálásához használatos termékeknek.

A Mapei Kft-t az osztrák Mapei GmbH 100%-os tulajdonosi részesedéssel 1991-ben alapította meg. A székhely már akkor is Budaörsön volt. Induláskor az alkalmazottak száma négy fő volt, az irodahelyiségeket és a raktárt bérelte a cég. A termékek importja és értékesítése 1991 szeptemberében kezdődött és a cég az év végéig igen szerény 24 millió Ft-os árbevételt realizált.

A MAPEI 1992-ben a „Responsible Care” program (a Nemzetközi Vegyipar programja a felelősségteljes magatartás népszerűsítésére) tagjává vált.

Forgalmazó MAPEI
A további információk az előző cellákban...
Adatszolgáltatás Kucsera Andrea
2002.03.19.
Adatgyűjtő
Jároli József

Az oldallal kapcsolatos észrevételek: ******


KÖRKÉP: www.foek.hu/korkep/ Független Ökológiai Központ