Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyűjtjük és rendszerezzük.

Vissza


AURO természetes olaj-viasz bevonatok

Erre a termékre a KÖRKÉP követkető oldalán van hivatkozás:
../epanyag/5-18-0-.html
 

Bemutatás
Az AURO termékek alapanyagai természetes eredetű növényi olajok és gyanták, egyes rovarok váladékai, vagy a méhviasz. Előállításukhoz kizárólag természetes eredetű anyagokat, és hagyományos, kíméletes technológiát használnak.
Alkalmazási leírás A természetes felületkezelő anyagok előállítása és használata a környezetre és egészségre teljesen ártalmatlan, tökéletesen illenek a természetes anyagok (tömörfa bútorok, padlók, külső-belső épületszerkezetek, lélegző páraáteresztő falak, parafa és cotto padlók stb.) nemesítéshez, ápolásához és védelméhez. Az anyagok egyszerűen használhatók, természetes patinával, szépen öregszenek, könnyen ápolhatók és felújíthatók, rendkívül kiadósak és gazdaságosak. Mivel semmilyen ismeretlen, veszélyes anyagot nem tartalmaznak, megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, pl. gyerekjátékok kezelésére is kivétel nélkül alkalmasak.
Szerelési leírás A termékek között megtalálhatóak:
 • olaj alapú alapozó, impregnáló szerek:
  Az olajok mélyen beszívódnak a fába, impregnálják, csökkentik nedvességfelvevő képességét. Védik a felületet a szennyeződésektől, mechanikai igénybevételektől. A viaszbevonatok csak olajjal alapozott felületen adnak tartós és kopásálló bevonatot.
 • viaszok, balzsamok:
  Az olajjal alapozott felületek megfelelő száradás és finom csiszolás után lehelletfinom vastagságban viaszolhatók. A viaszok a felületnek selymes fényt kölcsönöznek és vízlepergetővé teszi, védik és nemesítik a fát.
 • Színezett és színtelen lazúrok:
  Víztaszító, időjárásálló kezelés minden fafajra. Egyszerűen felhordható, nagyon kiadós, kiválóan tapadó, lassan száradó, selymes-matt fényű, hosszútávon is nagyon rugalmas bevonatok. Alapozás nélkül felhordhatóak, három rétegben tökéletes kültéri védelmet biztosítanak. Egy rétegben színes beltéri kezelésként alkalmazható.
 • gyantaolaj festékek
  Vízzel hígítható természetes gyantaolaj zománc. Oldószermentes, gyorsan száradó, kiadós tartósan fényes, ragyogó természetes színek 12 árnyalatban.
 • természetes falfestékek, tapétaragasztó
  Természetes gyanta diszperzió és mész-kazein alapú falfestékek. Mindenféle semleges szerves vagy ásványi anyagból készült felület kezelésére alkalmasak. Könnyen használhatóak (ecsettel, hengerrel) felhordhatóak. Nagyon kiadósak, egy rétegben is jó fedőképességűek. Nem fröcsögnek, nem csöpögnek, gyorsan száradnak, természetesen antibakteriálisak, száradás után nedves törléssel is tisztíthatóak.
 • sellakkok
  Különböző fényességű, gyorsan száradó, alkoholban oldódó természetes színtelen lakkok. Fa bútorok belsőtéri kezelésére.
 • lúgok, szappanok
  Faanyagok kivilágosítására, előkezelésére és világosan tartására használhatóak.
 • Jellemző műszaki paraméterek A kész bevonat olyan, mint az emberi bőr: véd a természet külső hatásaitól, és folyamatosan alkalmazkodik hozzájuk. Az olaj mélyen beszívódik a fába, impregnálja, csökkenti nedvességfelvevő képességét, és védi felületét a különféle igénybevételektől, szennyeződésektől. A leheletfinom viaszbevonat pedig selymes fényt ad a kezelt felületnek és vízlepergeővé teszi - védik és nemesítik a fát.
  Az olajozás és viaszolás a kezelt felület szépségét kiemeli, színeit feltüzeli, selymes fénye és bársonyos tapintása nem hamisítja meg a fa természetes szépségét. Az olajozott-viaszolt felület nem lesz egyre kopottabb és lestrapáltabb a használattól, a kezelt anyaggal együtt öregszik, egyre nemesebbé, patinásabbá válik. A bevonat portaszító, könnyen, saját, természetes ápolószereivel tisztítható, és felfrissíthető. Sérülése esetén könnyen, akár kis felületen is javítható.
  Honlap http://www.sixay.com/auro
  Gyártó AURO Naturfarben AG
   
  Cím: Németország, Braunschweig
  D-38122, Alte Frankfurter
  Straße 211
  Telefon: +49-531 281 41-0
  Fax: +49-531 281 41 61
  Email: info@auro.de
  Honlap: http://www.auro.de

  Ismertetés:
  1983 óta következetesen ökológikus szemléletben, kizárólag természetes anyagokból, hagyományos technológiával készít az építészetben, bútorgyártásban és lakókörnyezetünkben használt felületkezelő anyagokat, tisztító és ápolószereket. Mára több mint száz készítményükkel a környezetünkben előforduló csaknem minden felületkezelési feladat megoldható egészségre és környezetünkre ártalmatlan, tiszta, természetes anyagokkal.

  Forgalmazó AURO - Sixay
   
  Cím: Magyarország, Győr-Moson-Sopron megye, Sopron
  9400, Hunyadi János u. 37.
  Telefon: +36 / 99 / 505 990, +36 / 30 / 39 69 439
  Fax: +36 / 99 / 505 991
  Email: sixay@axelero.hu
  Honlap: http://www.sixay.com

  Ismertetés:
  A német AURO termékek magyarországi forgalmazója.

  Adatszolgáltatás Szikszai László
  2003.01.27.
  Adatgyűjtő Jároli József

  Az oldallal kapcsolatos észrevételek: ******


  KÖRKÉP: www.foek.hu/korkep/ Független Ökológiai Központ