Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyűjtjük és rendszerezzük.

Vissza


MEGAMORV P-30 kazán fapellet eltüzelésére

Erre a termékre a KÖRKÉP követkető oldalán van hivatkozás:
../megujulo/2-1-2-1-4-1-0-.html
 

Bemutatás
Alkalmazási leírás A kazán automatikus pelletégetővel, pellettárolóval van összeépítve, és alkalmas a fűtési hőenergia folyamatos és takarékos előállítására.
Felhasználható maximum 40 m magas toronyházak, családi házak, mezőgazdasági és ipari létesítmények, irodák stb. fűtésére. A kazán biztonságtechnikai szerelvényekkel van ellátva. Ezért üzemelése biztonságos, kezelése egyszerű, csak időszakos felügyeletet kíván
Szerelési leírás A kazán bármilyen nem gyúlékony, szilárd, vízszintes beton- vagy egyéb hideg burkolatra telepíthető. Külön alapozást nem igényel. Kívánságnak megfelelően jobbos vagy balos kivitel rendelhető.
Jellemző műszaki paraméterek A pelletüzelésű, kettősfalú, hegesztett acéllemez kazán füstcsöves kivitelben, tűztéri samottozás nélkül készül, különleges kiképzésű lángterelő lemezekkel ellátva. A kialakítás háromhuzamú működést hoz létre, amellyel a füstgáz hőleadása a lehető legmagasabb hatásfokon megy végbe. A kazán előlapján az égőtípusnak megfelelő csatlakozókarimára szerelhető a pelletégő. Az égőcsatlakozás fölött van kiképezve a füstcsövek tisztítására alkalmas tisztítóajtó. A kazán hátlapján található a füstgázelvezető csonk, valamint a visszatérő vezeték karimás csatlakozója. A kazán felső részén van elhelyezve az előremenő melegvíz csonk. A kazán oldalán van elhelyezve a tisztítóajtó, amin keresztül eltávolítható a pernye, hamu. A csatlakozó csövön vagy a fedlapban van a fűtési melegvíz szabályzó és biztonsági termosztát helye kialakítva, a pontos szabályozás és üzemeltetés céljából. Itt található a higanyos hőmérő csatlakozási helye is, valamint a szállítás céljára szolgáló 2 db. emelőfül. A kazán bármely részének meghibásodása esetén - javítás a tisztítóajtókon, füstcsonkon, égőajtón keresztül - a hiba könnyen elhárítható. Ez a megoldás a szervizelést és a karbantartást is megkönnyíti. Az összehegesztett és készre szerelt kazántesten nyomáspróbát végeznek, majd a hőálló fedő mázolása után a kazántestre kerül az 50 mm vastag hőszigetelés a külső burkolattal. A burkolat acéllemezből készül, mely korrózió ellen védő, tartós festéssel ellátott. A kazán füstgáz oldali tömörségét üvegszálas tömítőlapok biztosítják.

Műszaki paraméterek:

 • Teljesítmény: 20-25 kW
 • Hatásfok: a pellettől függően 95 %
 • Fogyasztás: 5 kg/óra
 • Tűztér túlnyomás: 50 Pa
 • Tömeg üresen: 200 kg
 • Lemezvastagság: 4-6 mm
 • Szélesség: 480 mm
 • Hosszúság: 750 mm
 • Magasság: 800 mm
 • Kéményátmérő: 120 mm
 • Honlap http://www.tuzelestechnika.hu/megaoko
  Meglévő minősítés ÁEEF GyE. 7136-7131/M
  Gyártó Megaöko Kazánfejlesztő-gyártó Kft.
   
  Cím: Magyarország, Nagyréde
  3214, Kossuth u. 4.
  Telefon: 37/373-160, 37/373-140, 37/373-415
  Fax: 37/373-757
  Email: megaoko@hu.inter.net
  Honlap: http://www.tuzelestechnika.hu/megaoko

  Ismertetés:
  1975 óta működő vállalkozás, a Megamorv kazánok gyártója. Termékpalettájukon megtalálhatóak a szén olaj, gáz, fa, fapellet, illetve mezőgazdasági hulladék tüzelésű kazánok.
  1985 óta mintegy 10.000 db kazánt értékesítettek itthon és külföldön egyaránt.

  Forgalmazó Megaöko Kazánfejlesztő-gyártó Kft.
  A további információk az előző cellákban...
  Adatszolgáltatás Morvai Ferenc
  2003.03.04.
  Adatgyűjtő Jároli József

  Az oldallal kapcsolatos észrevételek: ******


  KÖRKÉP: www.foek.hu/korkep/ Független Ökológiai Központ