Ezen oldalakat 2004 évtől nem fejlesztjük tovább.
A továbbiakban a program folytatásaként a fenntartható építéshez kapcsolódó információkat a http://fenntarthato.hu címen gyűjtjük és rendszerezzük.

Vissza


MEGAMORV SFP-30 kazán fapellet és hasábfa, fahulladék eltüzelésére

Erre a termékre a KÖRKÉP követkető oldalán van hivatkozás:
../megujulo/2-1-2-1-4-1-0-.html
 

Bemutatás
Alkalmazási leírás A MEGAMORV SFP-30 típusú kazán elsősorban préselt fűrészpor (pellet) automatikus eltüzelésére került kifejlesztésre, biztonsági okok miatt a tűztér úgy lett kialakítva, hogy a rostély elmozdítása után a kazán hasábfával, fahulladékkal is üzemeltethető kézi üzemmódban. Felhasználható maximum 20 m magas épületek, nagyobb méretű családi házak fűtésére.
Szerelési leírás
Típusjel SFP-30
Szélesség (mm) 410
Hosszúság (mm) 1150
Magasság (mm) 1010
Névleges teljesítmény (kWh) 15-25
Tüzelőanyagfogyasztás (kg/h) 8
Hőhordozó közeg melegvíz
Hőlépcső (°C) 90/70
Huzatigény (Pa) 20
Kéményméret (mm) 120x120
Gyártási próbanyomás (bar) 4
Beépítési üzemnyomás (bar) 2
Kazánhatásfok (%) Fatüzelés: 80
Kazánhatásfok (%) Pellet: 90
Tömeg, üresen kb. (kg) 250
Jellemző műszaki paraméterek A fatüzelésű kazán 5 mm-es acéllemezből hegesztéssel készül, háromfázisú füstcsöves kivitelben.
A kazántest két fő egységből épül fel:
 • Az első egység az előtüzelő rész, mely magába foglalja a tűzteret és a ferde rostélyszerkezetet is. A ferde rostélyszerkezet egy karral elmozdítható. A ferde rostélyszerkezet az izzó fa továbbítását is biztosítja. A tűztér első ajtajára kerül felszerelésre a pelletégő a biztonsági szerelvényekkel együtt. A pelletégőbe a kazán mellett lévő ideiglenes pellettárolóból automatikusan kerül adagolásra orsós csigán keresztül a pellet, az adagolást a kazántermosztát és az automatika szabályozza.
 • A második részben helyezkednek el a hőátadó felületek, 2 db fordítókamrával, a felső fordítókamrában kerámiabetét kerül elhelyezésre. Az előtüzelőt vízköpeny veszi körül, mert a kazán vízterével egységes rendszert képez.

  A kazán oldalán az alsó fordítókamránál található az öntöttvas kezelőajtó, itt történik a tisztítás és a szekunder levegő bejuttatása is. Az előtüzelő elején lévő felső ajtón kell az eltüzelendő anyagot beadagolni, az ajtó üvegszálas tömítéssel van ellátva. A felső fordítókamránál lévő tisztítóajtókon keresztül lehet a füstcsövet tisztítani, a kerámiabetétet cserélni. A kazán oldalán található a ferde rostély elmozdítására, mozgatására szolgáló kar. A kazán felső részén van az előremenő fűtővíz-elvezető, alsó részén pedig a visszatérő csatlakozás, ezeken megfelelő méretű biztonsági, tágulási, töltő- ürítő csonkok vannak kiképezve. A vízhőmérséklet mérésére hőmérő helyek és külön nyomásmérő helyek vannak kialakítva. Itt került kialakításra a kazán termosztát részére is a csatlakozó csonk. A hőátadó felületből a füstgáz a füstcsonkon keresztül a kéménybe jut. Pellettüzelés esetén a kémény csak gázelvezető csatornaként funkcionál, fatüzelés esetén a füstcsonk közvetlen is, de szükség szerint elszívó ventillátoron keresztül csatlakozik a kéménybe. A kazán 50 mm vastag hőszigetelt burkolattal és festett védőlemez borítással van ellátva. A kazán telepítése külön alapozást nem igényel.

 • Honlap http://www.tuzelestechnika.hu/megaoko
  Meglévő minősítés ÁEEF SzGy. 1127-II/M
  Gyártó Megaöko Kazánfejlesztő-gyártó Kft.
   
  Cím: Magyarország, Nagyréde
  3214, Kossuth u. 4.
  Telefon: 37/373-160, 37/373-140, 37/373-415
  Fax: 37/373-757
  Email: megaoko@hu.inter.net
  Honlap: http://www.tuzelestechnika.hu/megaoko

  Ismertetés:
  1975 óta működő vállalkozás, a Megamorv kazánok gyártója. Termékpalettájukon megtalálhatóak a szén olaj, gáz, fa, fapellet, illetve mezőgazdasági hulladék tüzelésű kazánok.
  1985 óta mintegy 10.000 db kazánt értékesítettek itthon és külföldön egyaránt.

  Forgalmazó Megaöko Kazánfejlesztő-gyártó Kft.
  A további információk az előző cellákban...
  Adatszolgáltatás Morvai Ferenc
  2003.03.04.
  Adatgyűjtő Jároli József

  Az oldallal kapcsolatos észrevételek: ******


  KÖRKÉP: www.foek.hu/korkep/ Független Ökológiai Központ