www.foek.hu

Közösségek nyomában - Téli esték a népfőiskolán

Második híradás

Előző híradás... | Vissza a híradások listájára... | Vissza a nyitó oldalra...

www.foek.hu

Örömmel tudatjuk, hogy 2006. telén újra módunk van együtt gondolkodni, tanulni és alkotni a Balaton-felvidéken. A találkozókat 20 alkalommal rendezzük meg az EU Grundtvig prog-ramja keretében egészség, ökológia, fenntarthatóság; egyéni és közösségi hatékonyság; kézművesség természetes anyagokból és alapfokú számítástechnikai ismeretek témákban.

A népfőiskolai foglalkozások 2006. január 6-ától pénteken esténként és szombaton délelőttönként lesznek, március 11-ig. Eddig felkért előadók: Bagi Béla, a MAGOSz alelnöke, Bácsiné dr. Tóth Melinda orvos, Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos E.nek alapító elnöke, az "Otthon segítünk" vezetője, Gyarmathy Lívia filmrendező; Csermák Anna kézműves és Szafner Györgyi gyapjúszövő, a szám.tech. tanfolyamot pedig Ácsné Ravasz Éva vezeti. A végleges programot 3. hírlevelünkben találja majd!

Beiratkozás: 2006. január 6-án, pénteken 17 órakor a helyszínen

Beiratkozási díj: 101, azaz egyszázegy forint!

Kézműves foglalkozásainkon komoly tárgykészítés folyik majd, a magyar nemezelés, szövés és vesszőmunka hagyományaiból. - A beiratkozott hallgatóknak módjában lesz 5 x 3 órás alapfokú számítástechnikai ismereteket nyújtó képzésben is részt venni (ez kb. 25-30.000 Ft értékű a piacon). A szombat délelőtti kézműves és számítástechnikai foglalkozásokon csak a népfőiskola beiratkozott polgárai vehetnek részt, 15 főig. A beiratkozás jelentkezési sorrendben történik! - A pénteki előadásokra minden érdeklődőt szívesen várunk!

Miért Közösségek nyomában a címe?... A Balaton-felvidék múltbéli közösségeiről olvashatunk, vagy visszaemlékezésekben hallhatunk, vagy meg is tapasztaltuk azokat. Az eljövendők között pedig fontos és értékes lehet a tanúhegyek, a LEADER program körül összeérlelődött csapat. Olyan vendégeket hívunk ezért, akik valamennyien hisznek a közjóban, és sokat tettek annak előmozdításáért különféle területeken.

Miért Vigántpetenden?... 1991 óta a FÖK már több népfőiskolai tanfolyamot szervezett a medencében. Vigántpetend, igaz, a legkisebb település, de a FÖK ott működteti Oktatóközpontját. Mi több, az utóbbi évek örömteli fejleménye, hogy sok alkotó foglalkozású fiatal család szívéből választotta a községet lakóhelyéül. Az ott élő 61 gyermek visszafordíthatja a faluban az elöregedési folyamatot, és megmentheti akár az iskolát is!

A Népfőiskola helyszíne:
a Független Ökológiai Központ Tájvédelmi Oktatóközpontja
Vigántpetend, Kossuth u. 15. - Öregiskola és
Kapolcsi Iskola, Számítástechnikai Labor.

Jelentkezés:
FÖK: 1/36-86-229 vagy 87/437-012. Levélben: mint fenn,
e-mailen: vagy

Mindenkit szeretettel várunk!

dr. Vásárhelyi Judit, FÖK


Előző híradás... | Vissza a híradások listájára... | Vissza a nyitó oldalra...


Ha hibát talál oldalainkon, kérjük jelezze ezen az oldalon
vagy írjon levelet erre a címre: ******
Oldal utolsó módosítása: 2006.01.29.