www.foek.hu

Ültess fát a békéért! - Faültetési akció

Vissza a nyitó oldalra...

www.foek.hu

Tartalom
*  Ültess fát a békéért! - Nemzetközi felhívás
*  Hogyan csatlakozhatsz?
*  Partnereink
*  Beszámolók

Ültess fát a békéért! - Faültetési akció

A lengyel Klub Gaja világméretű faültetési akciójához vár csatlakozókat. A Független Ökológiai Központ az akció hazai népszerűsítésére magyarul közli a felhívást:

ÜLTESS FÁT A BÉKÉÉRT - 2005

Idén második éve ültetünk fákat a világbékéért. Arra kérünk, hogy szervezz egy eseményt a Fa ünnepe alkalmából október 10-én! Célunk, hogy ezen a napon minél több fát ültessünk a béke jelképeként.

Mire van szükségünk? Alapvetű szükségleteink igen egyszerűek, mint étel, hajlék, szeretet és béke. Manapság olyan sokat hallunk a háborúkról. Mi azonban a békéről szeretnénk beszélni, de nem üres frázisokat hangoztatva, hanem tetteken keresztül, melyek béke iránti vágyunkat jelképezik. Arra kérünk, ültess fát a békéért!

A fa életet ad - mondáinkban és modern társadalmunkban egyaránt. A fa összeköt minket a földdel a gyökerein keresztül, és az éggel az ágain át. A fa megtisztítja a világot, melyben élünk. A fa él. Ellenáll az erőszaknak, a terrorizmusnak és a gazdasági igazságtalanságoknak.

2004-ben a világ sok-sok országában sikerült eljutnia ötletünknek, hogy ültessünk fát a békéért. A föld minden kontinensén, 33 országban, több mint egymillió ember ültetett velünk fát a világbékéért. Az akció nagyon sikeres lett.

Legyen október 10-e világszerte a fa ünnepe! Bárki, aki részt kíván venni a Fa ünnepe akcióban rendelhet tőlünk egy látványos plakátot, mely 32 nyelven hirdeti az eseményt. Ha elküldöd a postacímed, ingyen postázzuk a plakátokat.

Tehát október 10-e környékén ültess fát a békéért! Fényképezd le, írj róla egy rövid beszámolót egy gondolattal a békéről! Küldd el az e-mail-címünkre! Terjeszd az ötletet, mondd el barátaidnak, értesítsd a helyi médiát és civil szervezeteket!

A Klub Gaja-t Jacek Bozek alapította Lengyelországban 1988-ban. Az alapgondolat, mely a Klub Gaja tagjait összeköti, a Föld, az emberek és az állatok védelme. A Klub Gaja újszerű módszereket és különféle művészi formákat alkalmaz oktatási tevékenységeiben, műhelymunkáiban és akcióiban. Ha többet szeretnél megtudni rólunk, látogass el weboldalukra: www.klubgaja.pl

Üdvözlettel:
Jacek Bozek
elnök
Klub Gaja

Hogyan csatlakozhatsz?

Kicsit magyarosítottuk a nemzetközi akciót, mivel hazánkban korainak számít az október 10-e faültetésre. Az ideális időpont október vége, november eleje, az első fagyokig. Éppen ezért kiterjesztettük a nemzetközi akciót egész októberre. Tekintsük október 10-ét a faültetési szezon nyitóünnepének!

Az alábbi módon csatlakozhatsz a nemzetközi kezdeményezéshez a FÖK segítségével:

 1. Töltsd le a banner-t és tedd fel a honlapodra!

  A hazai kampány részeként elkészítettünk egy bannert, amely segítségével népszerűsítheted az akciót. (link: hamarosan érkezik) Ha elküldöd honlapod címét, szervezeted logóját az ****** címre, mi is feltesszük azt a partnereink közé.

 2. Szervezz saját faültetési akciót!

  Ha másokat is vársz az eseményre, hirdesd meg itt az oldalon, küldj meghívót az ****** címre és mi azt meghirdetjük ezen az oldalon. Az eseményről ne felejts el beszámolót küldeni!

 3. Csatlakozz valamely partnerünk akciójához!

  Itt megtalálod a faültetési akciókat és a szervezők elérhetőségeit.

 4. Támogasd a FÖK faültetési programját, jegyezz "farészvény"-t!

  A részvény tulajdonosát megilletik az ültetés örömei, a hűs árnyék, a madárcsicsergés, az illatok, a rovarok zümmögése, egészség és szépség!

Partnereink

Főszervező:

Klub Gaja: Az "Ültess fát a békéért!" nemzetközi akció lengyel kezdeményezője

Partnereink a népszerűsítésben:

Jövőház Kht. készítette bannerünket

BOCS Alapítvány

Faültetők:

Csalán Egyesület, Veszprém - Fa-Örökbefogadási program

Rügyecskék Alapítvány - Kistarcsa, Budapest
Idén ősszel 10-20 fát tudnak felajánlani ültetésre, magánembereknek 1, közösségeknek legfeljebb 3 facsemetét. Budapestre házhoz is szállítják.
További információ Ferjentsik Violától kérhető a 20/343-2975 telefonon.

Beszámolók

Örökítsd meg a faültetést (digitális) fényképen, készíts róla rövid beszámolót egy gondolattal a békéért!

Ha angolul vagy lengyelül el tudod készíteni a beszámolót, akkor küldd el azt a Klub Gaja-nak a klubgaja@klubgaja.pl címre!

A magyar nyelvű beszámolót küldd a FÖK-nek az ****** címre! Ezen az oldalon fogjuk bemutatni a fényképes ismertetőket, majd az ültetésekről novemberben beszámolunk a Klub Gaja-nak.

Ez itt a Te fád helye is:


Vissza a nyitó oldalra...

Ha hibát talál oldalainkon, kérjük jelezze ezen az oldalon
vagy írjon levelet erre a címre: ******
Oldal utolsó módosítása: 2005.12.14.