www.foek.hu

Céljaink, tevékenységünk, történetünk

Vissza a nyitó oldalra...

www.foek.hu

Küldetésünk

A FÖK munkatársai és önkéntesei tudatában vannak a természet nagyságának és sebezhetőségének, a korlátozott erőforrásoknak és a közösség erejének. A természet- és környezetvédelemért, valamint a közösségfejlesztésért kölcsönhatásban dolgozunk.

A társadalmi-, gazdasági- és technológiai modellek sokasága közül keressük, fejlesztjük, kutatjuk, oktatjuk, mintákat adunk és ajánljuk az ökológia elvei szerint fenntartható életmód kereteit.

A programok részvevői együttműködnek a kormányzati és nem kormányzati, az akadémiai és a gazdasági szektor résztvevőivel, valamint a civil lakossággal. Ajánlásainkat a civil lakosság, a szakemberek, a gazdasági és politikai vezetés felé is megfogalmazzuk.

Vizsgáljuk, keressük, ajánljuk és előmozdítjuk kistájak és helyi közösségek fenntartható életének, ökológiailag fenntartható organikus fejlődésének feltételeit. A környezeti nevelésnek kitüntetett szerepet szánva tevékenykedünk.

Céljaink, tevékenységünk

Az Alapítvány célja:

Az Alapítvány tevékenységei:

Történetünk

A FÖK 1998-ig a Kelet Európai Független Környezetvédelmi Alapítvány titkárságaként működött, amelyet 1989-ben alapított:

1998-ban a KÉP Kulturális szolgáltató Kft (H-1035 Budapest, Miklós tér 1.) egyedül alapította újra az Alapítványt, mivel a Soros Alapítvány csökkentve összes magyarországi tevékenységét, ki kívánt vonulni a FÖK alapítói köréből.

Vissza a nyitó oldalra...

Ha hibát talál oldalainkon, kérjük jelezze ezen az oldalon
vagy írjon levelet erre a címre: ******
Oldal utolsó módosítása: 2002.06.18.